Corona – vår beredskap

Kyrkslätts gymnasium arbetar under läsåret 2022-2023 med närstudier i sedvanlig ordning. Inga särskilda restriktioner gäller utbildningen just nu. Vi är naturligtvis medvetna om corona-situationen, och anstränger oss för att minimera en eventuell smittorisk i vår arbetsmiljö. Vi har också en god beredskap för omställningar i undervisningsarrangemangen, om så skulle krävas.

Vi hoppas att alla bidrar till tryggheten genom att följa de direktiv och rekommendationer som kommer från statsrådet, THL och övriga instanser.

Vårt läsår startar den 10 augusti, som planerat, med närundervisning. Vi informerar dig allt eftersom vi fått nya direktiv och rekommendationer.

På den här sidan har vi samlat material som vi hoppas ska vara dig till hjälp. Tveka inte att ta kontakt om det är något du undrar över, eller om du tycker att du behöver extra hjälp och stöd av vilket slag som helst.

Vi drar alla vårt strå till stacken för att skapa en så trygg arbetsmiljö som möjligt.

Det allra senaste

Sidan uppdaterades senast 10.08.2022.

 • 2022-08-10
  Inga särskilda restriktioner gäller just nu. Vi förväntar oss förstås fortfarande god hygien och sunt förnuft!

Om vaccinering

Har du frågor om vaccinering? Kontakta vår hälsovårdare Nina Carlberg, per Wilma, epost eller telefon!

Munskyddsrekommendationerna upphör

Rekommendationen om användning av munskydd i våra skolor slopades vårterminen 2022. Det kommer dock fortfarande att finnas munskydd tillhanda för de som önskar använda sådana

Följande gyllene regler gäller fortfarande:

 • Minns god hälsopraxis: Använd munskydd enligt eget omdöme, tvätta händerna, hosta i ärmen och håll avstånd till andra människor.
 • Gör gärna ett coronahemtest om du har symtom på corona. Du får hemtest från skolan. Någon direkt smittspårning görs inte mera, men om du har corona kan du gärna meddela dem du har träffat och stanna hemma 5 dagar.
 • Ha låg tröskel för att stanna hemma om du känner dig krasslig. Kontakta i så fall dina lärare för att ha koll på vad du gått miste om.
 • Vaccinering ger dig ett starkare skydd, och minskar också på risken för att du ska agera smittospridare.

Hemma bra men i skolan bäst!

Gammalt KyGy-ordspråk

Vardagen i skolan

Vi har kommit igenom det värsta, men vill ändå bemöda oss om att minimera risken för smitta, och skapa en så trygg skolmiljö som möljigt. Vi vill alltså att alla beaktar och respekterar våra försiktighetsåtgärder. Du ska alltså följa åtminstone följande tumregler.

 • Stanna hemma om du misstänker att du är smittad. Här hittar du närmare direktiv för hur du ska agera.
 • Var noggrann med handhygienen. Du hittar handdeci här och där i våra utrymmen. Desinficera hellre dina händer en gång för mycket än för lite.

Bäst att vara på säkra sidan.

Allmän visdom

Håll dig och andra frisk

Coronaviruset sprids i första hand som droppsmitta, när en insjuknad hostar eller nyser. I luften stannar viruset inte kvar. Det är möjligt att viruset också smittar genom fysisk kontakt.

Så här förhindrar du att smittan sprids:

 • Handhygien är det bästa sättet att förhindra spridning av luftvägsinfektioner
 • Håll händerna alltid rena. Tvätta händerna alltid med varmt vatten och flytande tvål då du kommer till hem och före måltider.
 • Om det inte är möjligt att tvätta händerna med vatten och flytande tvål, använd handdesinfektionsmedel.
 • Rör inte vid ditt ansikte kring munnen eller näsan, om du inte precis har tvättat dina händer.
 • Om du hostar eller nyser, gör det på rätt sätt i armvecket eller i en engångsnäsduk.

Undvik att träffa andra människor och att röra dig i folkmängder i onödan.

Stay healthy!

–rektor Misha