Casimir Hasselblatt, student år 2016

Jag tog studenten våren 2016. Efter ett år i militären studerade jag och jobbade som safariguide i Sydafrika i två år. Nu studerar jag viltvård i Sverige.

Jag funderade länge på vad jag ville studera, inget i Finland lockade mig. På grund av mitt intresse för djur och natur hittade jag en skola i Sydafrika som erbjuder en treårig utbildning. Mina föräldrar stöttade mitt val och hjälpte mig genom hela studietiden.

Från gymnasietiden minns jag bäst gemensamheten mellan lärare och elever. Skolan har en avslappnad och trygg miljö. I Kyrkslätts Gymnasium får du vara precis den du är. Skolans slogan passar perfekt! (”Kom som du är, bli den du vill”)

Mitt jobb kräver att man är rätt så allmänbildad och kunnig i det mesta. Speciellt har mina engelska och tyska kunskaper kommit till användning.

Njut av den korta tid som man är gymnasiet och ta hand om varandra. Stressa inte för mycket över studentskrivningarna. Att bli på fyra år i gymnasiet är inte det värsta som kan hända. Njut av tiden i Kygy!