Så här söker du till oss

Du söker till oss i vanlig ordning i den gemensamma ansökan (GEA). Sök på Kyrkslätts gymnasium och lägg till oss i dina ansökningsalternativ. Du kan antingen söka till vår allmänna linje eller till vår företagarlinje.

Antagningen 2024

12 januari: Öppet hus i Kyrkslätts gymnasium

Vi vill bjuda in dig och dina kompisar till vår Öppet hus-dag. Du får bekanta dig med våra lärare och våra utrymmen. Du får också info om vår företagarlinje och gymnasiestudier överlag. Datumet är fredagen den 12 januari 2024.

Dagen byggs upp så här:

Pass 1: 9.00-9.45
Pass 2: 9.55-10.40
Pass 3: 10.50-11.35

Vi kommer att ha info i ett klassrum av bl.a. tutorer, ämneslärare, UF-företagare, rektor och studiehandledare.

Studerande som kommer från andra grundskolor än Winellska skolan: meddela gärna på förhand till kjell.forsman@kirkkonummi.fi.

Observera vår nya adress Wiksvägen 3.

30 januari: Infokväll för föräldrar i Kyrkslätts gymnasium

Vi vill redan nu etablera ett samarbete mellan vår skola och föräldrarna till våra studerande. De närmaste månaderna kommer era ungdomar att vara sysselsatta med att fundera på sitt skolval och hur de ska planera sina studier. Vi hjälper gärna till från första början. Vi ordnar alltså en infokväll för föräldrar till elever på åk 9. Datumet är tisdagen den 30 januari 2024. Välkomna kl 18 -> Vi berättar om vår verksamhet och praktiska frågor gällande det kommande valet till föräldrarna till elever på åk nio.

Mer information ges av studiehandledaren: kjell.forsman@kirkkonummi.fi

Våra studerande berättar om sina upplevelser och erfarenheter från Kyrkslätts gymnasium.

Ansökan – gör så här!

Ansökan sker, som du säkert vet, via Studieinfo. Datum för GEA är 20.2. – 19.3. 2024. Din studiehandledare hjälper dig säkert med ansökan, men om du vill veta mera om studier hos oss står vi förstås gärna till tjänst.

Vi har 60 platser på den allmänna linjen och 12 platser på vår företagarlinje. Du kan förstås söka till båda linjerna.

Medeltalsgränsen till både företagarlinjen och allmänna linjen är 7,00.

Antagningen till företagarlinjen sker på basen av ett så kallat vägt medeltal. Det betyder att ditt vitsord i modersmål, samhällslära och matematik räknas dubbelt.

Sök via Studieinfo

Kom ihåg att fylla i din ansökan i tid! Deadline är 19.3.2024 kl. 15.