Så här söker du till oss

Du söker till oss i vanlig ordning i den gemensamma ansökan (GEA). Sök på Kyrkslätts gymnasium, och lägg till oss i dina ansökningsalternativ. Du kan antingen söka till vår allmänna linje, eller till vår företagarlinje.

13 januari – Öppet hus i Kyrkslätts gymnasium

Vi vill bjuda in dig och dina kompisar till vår Öppet hus-dag. Du får bekanta dig med våra lärare och våra utrymmen. Du får också info om vår företagslinje och gymnasiestudier överlag. Datumet är torsdagen den 13 januari 2022.

Dagen byggs upp så här:

  • 9:00-11:30 välkomnar vi studerande på åk 9 i Winellska skolan.
  • 13:00-14:00 är elever från övriga skolor hjärtligt välkomna. Kolla med din studiehandledare hur besöket sköts hos dig.

Vi beaktar förstås gällande covid-rekommendationer och minimerar riskerna för smittospridning.

19 januari – Infokväll för föräldrar i Kyrkslätts gymnasium

Vi vill redan nu etablera ett samarbete mellan vår skola och föräldrarna till våra studerande. De närmaste månaderna kommer era ungdomar att vara sysselsatta med att fundera på sitt skolval och hur de ska planera sina studier. Vi hjälper gärna till från första början. Vi ordnar alltså en infokväll för föräldrar till elever på åk 9. Datumet är onsdagen den 19 januari 2022.

18:00 och framåt vill vi berätta om vår verksamhet och praktiska frågor gällande det kommande valet till föräldrarna till elever på åk nio. Under rådande omständigheter är vi tvungna att ordna det över Teams.

Du kopplar upp dig över den här länken.

https://bit.ly/KG_Teams_22

Mötet öppnar 17:45 och infot inleds 18:00.

Mer information ges av studiehandledaren: kjell.forsman@kirkkonummi.fi

Våra studerande berättar om sina upplevelser och erfarenheter från Kyrkslätts gymnasium.

Ansökan – gör så här!

Ansökan sker, som du säkert vet, via Studieinfo. Datum för GEA är 22.2-22.3.2022. Din studiehandledare hjälper dig säkert med ansökan, men om du vill veta mera om studier hos oss står vi förstås gärna till tjänst.

Vi har 48 platser på den allmänna linjen, och 24 platser på vår företagarlinje. Du kan förstås söka till båda linjerna.

Medeltalsgränsen till både företagarlinjen och allmänna linjen är 7,00.

Antagningen till företagarlinjen sker på basen av ett så kallat vägt medeltal. Det betyder att ditt vitsord i modersmål, samhällslära och matematik räknas dubbelt.

Sök via Studieinfo

Kom ihåg att fylla i din ansökan i tid! Deadline är 22.3.2022.