Verksamhetsidé

Med kunskap i fokus

Vid Kyrkslätts gymnasium vill vi ge dig bästa möjliga undervisning. Det betyder allt från att vi vill att du ska förstå dig på världen vi lever i, till att vi vill att du ska kunna delta i aktuella diskussioner. Vi vill väcka och upprätthålla ditt intresse för alla de ämnen vi erbjuder. Vi vill att du ska hitta din passion i livet. Och vi vill förstås att du går ut ur vår skola med de resultat du behöver för att kunna välja den bana du brinner för.

Vi hjälper dig att växa

Det finns ingen annan studerande som är just som du. Vi vet det. Därför vill vi också att du ska ha ett mångsidigt modulutbud att välja från. På så sätt kommer ditt studieprogram att kännas som ditt eget.

Vi vet också att det inte alltid är lätt att välja och prioritera. Därför står vi hela tiden till tjänst med hjälp och handledning. Det ska alltid finnas någon som är beredd att prata om saker som är viktiga för dig just då.

Vi tror på dig

Vi har höga förväntningar på dig. Och vi tror starkt på att du kan leva upp till dem. Vi tror att du är aktiv och självständig. Du är kritisk, på ett sunt och positivt sätt. Du är nyfiken och motiverad att lära dig mera. De här egenskaperna vill vi utgå ifrån, och stöda och förstärka dem.

Vi tror också att du, som vi, tycker det är viktigt att respektera varandra. Jämlikhet och fördomsfrihet är en självklarhet för dig, liksom för oss. Det vill vi fortsätta att jobba för både lokalt och globalt. Vi jobbar också hela tiden tillsammans för trivseln och tryggheten i vår skola.

Vår verksamhet baserar sig på den här synen på dig och vi tror att det är så här du lyckas bäst i skolan och livet.

Lärare ska inte docera, men väl svara på frågor.

Ludvig Holberg

Inte vilket gymnasium som helst

Vi vill att alla dörrar ska vara öppna för dig då du går ut vårt gymnasium. Vårt studieutbud är brett, så du kan välja allt du behöver och fördjupa dig i det som intresserar just dig.

Vi tycker att det är viktigt att du också får färdigheter som du har nytta av i arbetslivet. På vår företagslinje bygger du upp ett studieprogram som ger dig de här färdigheterna och mycket mer. Med våra studieavsnitt i IT vill vi ge dig den kompetens som behövs i samhället idag och i den framtid som du möter efter gymnasiet.