Studiehandledare

Hej! Jag heter Kjell och jobbar som studiehandledare i KyGy. Mitt rum är i övre våningen.

Vi kommer att träffas på lektionerna under alla tre år. Lektionerna i studiehandledning handlar mycket om hur gymnasiestudierna är uppbyggda och vilka krav där finns så du själv kan följa med hur det går i dina studier. Studieteknik, och vad som är nyttigt att veta om antagning till högskolestudier, går vi också igenom så du kan välja lämpliga kurser till kommande år i gymnasiet. 

På åk II och III koncentrerar vi oss mera konkret på allt det praktiska kring högskolestudier, många högskolor besöker oss och vi besöker dem. Även sådana yrken vars utbildning baserar sig på studentexamen går vi igenom. Att lära känna sig själv, sina intressen och sina styrkor är ett centralt tema under alla tre år.

Lektionerna är ju ändå bara en liten del mitt samarbete med alla ni studerande. Dagligen kommer studerande in till mig för handledning och ställer frågor eller vill ändra sitt kursval, antingen ensam eller med någon kompis. 

Hos oss i KyGy är detta väldigt informellt, man behöver inte boka tid utan har du något du funderar på så kommer du in, så fixar vi det direkt. Fråga fast någon av våra studerande!

Så gott jag bara kan försöker jag stödja alla studerande i deras studier, jag försöker se till så de får de kunskaper och den information de behöver angående t.ex. gymnasie- och högskolestudier samt karriärplanering

Studiehandledaer Kjell

Allt går att ordna.

Kygy-studerande

Så får du tag på mig:

Jag är vanligen på plats varje dag från 8 till 15:45. Kliv gärna på!

Min e-post är kjell.forsman@kirkkonummi.fi eller kjell.forsman@edu.kirkkonummi.fi.

Du kan också ringa, mitt telefonnummer är 040 – 126 93 78.