Bästa studerande

Jag vill önska dig hjärtligt välkommen till läsåret 2023-2024 i Kyrkslätts gymnasium. Som vanligt är det en hel del aktiviteter och arbete framför oss, och jag hoppas du är utvilad och entusiastisk inför ditt kommande läsår.

Allt material du hittar under länkarna på den här sidan kunde vi anspråkslöst kalla för din överlevnadsguide. Vi lyssnade på dig och dina skolkamrater förra läsåret och förstod att ni föredrog att få ert infopaket i elektronisk snarare än i tryckt form. Vi vill förstås gärna vara er till lags och resultatet ser du alltså nu framför dig.

Jag rekommenderar att du klickar upp alla länkar och bekantar dig med innehållet under dem minst en gång. Det är en god idé att göra det oberoende av vilken årskurs du är på. På så sätt får du en bra uppfattning av vår verksamhet och vilka möjligheter som står dig till buds. Det blir också lättare för dig att slå upp svaret till de frågor som uppstår under din gymnasietid.

Du kommer regelbundet att få information om aktuella frågor. Det är förstås viktigt att du är alert och mottaglig för den infon. Följ med Wilma och vår hemsida och se till att du tar del av infon på grupphandledningstimmarna. Prata också med varandra om aktuella saker i skolan.

Jag hoppas att du minns att det sist och slutligen är för dig själv du planerar och följer med din skolgång. De val du fattar på basen av den info du fått ska förstås stöda ditt syfte med dina studier. Försök alltså ha en uttalad målsättning med dina studier, det hjälper dig att planera dem. Målsättningen kan vara något så konkret som en studieplats du vill komma in på efter gymnasiet. Den kan också gå ut på att du vill pröva på så många olika saker som möjligt före du fattar ett beslut om dina kommande studier. Din studiehandledare kommer att vara till stor hjälp med att formulera och förverkliga din målsättning.

Jag ser fram emot ett givande, utmanande och intressant år tillsammans. Lycka till i allt du företar dig!

Rektor

Kontaktuppgifter

Här hittar du kontaktuppgifterna till vår skola och vår personal.

Ett schemabotten

Kanske du gillar att ha ditt schema på papper? Varsågod, ett färdigt botten du kan ladda ner, skriva ut och fylla i.

Vårt läsår

Det är lättare att planera på kort och lång sikt då du vet vad som händer när i vår skola. Här hittar du en översikt av vårt läsår och aktuella händelser.

Vår intensivvecka

I slutet av varje period har vi en intensivvecka med avvikande schema. Den funkar så här.

Förnyat förhör

Tyvärr går det inte alltid som i Strömsö. Emellanåt måste du rätta till dina resultat i studieavsnitten du avlagt. Vi har system också för det.

Höjning av vitsord

Du har olika möjligheter att höja vitsord du inte är nöjd med. Läs mera här!

Vår IT-omgivning

Wilma, Abitti, Desku, Office, Drive, Classroom…det är mycket att hålla reda på i vår IT-omgivning. Kanske du hittar svaren du söker här?

Om gymnasiestudier

Det är inte mycket du behöver hålla reda på för att gå igenom gymnasiet med flaggan i topp. Här är de viktigaste punkterna.

Planera dina studier

Det är klokt att blicka framåt och göra ett grundligt planeringsarbete. Här hittar du ett och annat att tänka på under den processen.

Ändringar i programmet

Tre år är en lång tid och ditt intresse och fokus hinner ändras många gånger medan du går i gymnasiet. Du kan alltid justera ditt studieprogram! Läs här.

Bedömning

Då du avlagt ett studieavsnitt får du ett vitsord i de moduler som ingår i det. Allt det här är bra att veta om vitsord och bedömning.

Företagarlinjen

Det händer en massa spännande på vår företagarlinje. Läs mera om vad vi gör på den och hur studierna byggs upp.

Distans- och självstudier

Det är möjligt att avlägga en del av dina studier självständigt. Bekanta dig med vilka arrangemang vi erbjuder.

Samarbete med andra skolor

Om du har studerat vid andra skolor ska det vara möjligt att få dem kompenserade hos oss. Här är några riktlinjer för hur det fungerar.

Studentexamen

Du kronar dina gymnasiestudier genom att avlägga studentexamen. Läs noga igenom följande info så har du koll på hur du bäst lägger upp dina studentprov.

Må bra!

Vi vill ge dig det stöd och den handledning du behöver under hela din gymnasietid. Vi erbjuder dig flera olika former av hjälp. Läs mera om dem här.

Vi tillsammans

Vi är en stor arbetsplats med över 200 människor som ska trivas och fungera tillsammans. För att göra vår vardag så smidig som möljigt har vi några gemensamma riktlinjer som vi räknar med att alla följer. Läs om dem här.