Ordnyckeln

Då du jobbar med dina studier är det viktigt att du förstår dig på hurdant material du jobbar med, och att du vet hur du förväntas besvara uppgifterna du fått. Det är inte alltid så lätt! Därför har vi sammanställt en koncis guide åt dig, Ordnyckeln.

Ordnyckeln består av två häften som kommer att utgöra nyckeln till din framgång. I ena häftet har vi sammanställt de vanligaste fråge- och uppgiftsorden i alla våra ämnen. Avsikten är att du ska kunna försäkra dig om att du förstår vad du blir ombedd att göra i olika ämnen och uppgifter. Genom att plugga orden och begreppen i det här häftet är du garanterat ett steg närmare det resultat du hoppas på.

I det andra häftet presenterar vi de vanligaste materialtyperna du kan tänkas stöta på. Vi berättar hur du känner igen dem, och hur du ska förhålla dig till dem då du jobbar med dem. Genom att veta hurdant material du fått, lyckas du också upprätthålla en sunt kritisk och analytisk inställning till det. Det kommer att hjälpa dig i alla sammanhang!

Framgång är inte nyckeln till lycka. Lycka är nyckeln till framgång.

Albert Schweitzer

Materialtyper

Uppgiftsord