Möt våra tutorer!

I Kyrkslätts gymnasium är vi måna om att alla trivs. Det är viktigt att våra nya ettor hittar sin plats i gemenskapen och får handledning i gymnasiestudierna.

 Våra tutorer jobbar målmedvetet med ettorna men är också skolans ambassadörer på utbildningsmässor, föräldramöten mm. 

Tutoruppdraget är ett mångfacetterat hedersuppdrag som ger våra andra års studerande en möjlighet att lära känna både sig själv och andra.

Emilia Lemström

Hej! Jag heter Emilia Lemström, jag är 16 år gammal. Jag spenderar min fritid med mina vänner och så spelar jag handboll i Sjundeå. Jag bor i Evitskog och har gått i Winellska skolan ända sedan årskurs 1 här i kyrkslätt. 

Jag tycker att Kygy är en riktigt bra skola, bra stämning bland studerande och lärare, alla kommer överens med alla. Jag ser verkligen fram emot att träffa er alla!

Lotta Pasma

Tjenare! Jag heter Lotta Pasma, är 16 år och bor i Långvik, Kyrkslätt. Min fritid går ut på att vara med vänner och på stallet. Jag har alltid gått i Kyrkslätt i skolan och den stigen har fortsatt till KyGy.

KyGy är en skola för alla. Gemenskapen mellan vänner, andra elever och lärare är otroligt bra och jag är nästan 100% säker att just du kommer trivas här. Det är bara att komma och rycka i ärmen om det är något, så hjälper jag! 

Varendaste ett uppdrag vi har varit med i har varit roligt och känts viktigt.

Tutor från läsåret 2019-2020

Madeleine Carpelan

Hejsan! Jag heter Madeleine Carpelan, men du kan kalla mig Madde. Jag är 17 år och på fritiden spelar jag fotboll och är med kaverin. Jag har alltid bott här i Kyrkslätt och gick i Winellska före jag kom hit till Kygy!

Kygy är en bra skola eftersom det finns en extremt bra gemenskap både mellan lärare och de studerande. Skolan är liten, vilket gör att alla känner varandra och ingen blir lämnad utanför. Det är bara att rycka någon i ärmen om du undrar något!

Oliver Jansson

Hej jag heter Oliver Jansson och är 16 år gammal. Jag har alltid bott i Kyrkslätt och trivs hittills väldigt bra. På fritiden gillar jag att gymma och att umgås med vänner. 

Kyrkslätt gymnasium var alltid det klara valet av gymnasium för mig och nu när man väl är här så trivs jag verkligen. Skolan är lite mindre än de andra men det ser jag som en positiv sak eftersom det leder till att skolandan och gemenskapen är väldigt bra.

Pontus Cornér

Jag heter Pontus Cornér och är 17 år gammal. Jag bor i Långvik och har inga hobbyn men gillar att sporta sporadiskt. Stämningen här är otroligt bra och hoppas ni trivs hos oss, välkommen till paradiset! 

Det var ärligt talat en av de bästa saker jag har valt att göra under min gymnasietid

Tutor från läsåret 2019-2020

Rinja Palm

Hej!
Jag heter Rinja Palm. Jag är 16 år gammal och har bott i Kyrkslätt i hela mitt liv. Kom gärna och fråga hjälp om ni behöver det. Kygy är en liten skola där alla känner alla och det är kiva gemenskap mellan studerandena och lärarna. Hjärtligt välkommen! 

Ronja Paalosmaa

Hej, Ronja Paalosmaa heter jag, 17 år  och kommer från Evitskog. 

Har ingen direkt hobby just nu, men på fritiden gillar jag att hänga med kompisar, baka och musik är ju alltid trevligt.

Jag går på företagslinjen och tycker att Kygy är en bra och trivsam skola med en bra gemenskap bland vänner och lärare. Här kan man känna sig bekväm och man får alltid hjälp då det behövs. Jag hjälper gärna er också så kom bara och dra i ärmen om det är något du funderar över, jag är inte farlig om nån nu skulle tro det.

Tutoråret har gjort mig mera öppen som person och fått mig att inse att människor är verkligen väldigt olika.

Tutor från år 2019-2020