Möt våra tutorer!

I Kyrkslätts gymnasium är vi måna om att alla trivs. Det är viktigt att våra nya ettor hittar sin plats i gemenskapen och får handledning i gymnasiestudierna.

 Våra tutorer jobbar målmedvetet med ettorna men är också skolans ambassadörer på utbildningsmässor, föräldramöten mm. 

Tutoruppdraget är ett mångfacetterat hedersuppdrag som ger våra andra års studerande en möjlighet att lära känna både sig själv och andra.

Axel Sjöstedt

Morjens! Jag heter Axel Sjöstedt och är 17 år gammal. Jag spelar mycket handboll i Sjundeå och spenderar tid med mina vänner. Jag går på företagarlinjen. Jag bor i Sjundeå och har gått i Kyrkslätt i skola sen sjunde klassen.

Jag tycker att KyGY är en bra skola. Lärarna är snälla och det är en bra stämning mellan studeranden.

Benjamin Schubert

Hej, jag är Benjamin Schubert, jag bor i Kyrkslätt och jag gick tidigare i Winellska skolan. Jag är 16 (fyller 17, viktig detalj) och på fritiden brukar jag bl.a. vara med vänner och spela videospel. 

Hittills har jag trivts riktigt bra i KyGy i och med att det är en så pass liten skola så man känner igen alla (både lärare och studerande) vilket gör att man verkligen känner sig som en del av skolans gemenskap vilket leder till att det ofta är riktigt bra stämning i skolan.

Varendaste ett uppdrag vi har varit med i har varit roligt och känts viktigt.

Tutor från läsåret 2019-2020

Linnea Sandfors

Moi kaverit! Jag heter Linnea Sandfors och är 17 år gammal. Jag bor i fina Kyrkslätt och jag har bott här hela mitt liv. På fritiden brukar jag umgås med vänner och rida på mina kära hästar. 

Jag har gått i Winellska högstadiet så några av er kanske känner igen mig därifrån. Jag tycker att kygy är en bra skola för vi har en fin gemenskap och lärarna är väldigt roliga. Jag hoppas att ni kommer trivas lika bra som jag gör och om det är något ni undrar kan ni alltid kontakta mig via till exempel snap @sandforslinnea. Vi ses 🙂 

Maja Hämäläinen

Hejsan! Jag heter Maja Hämäläinen och är 17 år gammal. Jag bor i Kyrkslätt och har också alltid bott här. Jag gick högstadiet i winellska och kom sen hit till kygy 2021. Jag gillar att laga mat och umgås med vänner på min fritid. Här i Kygy kommer alla överens med varandra, vi har roliga lärare, gemenskapen bland studeranden är super och studieglädjen är fantastisk. Ser fram emot att träffa er! 🙂 

Nico Lötjönen

Morjens! Jag heter Nico Lötjönen, jag är 16 år. Jag har bott hela mitt liv i Sjundeå och har gått lågstadiet där och sedan högstadiet i Kyrkslätt och nu också gymnasiet. Min fritid snurrar största delen av året runt handbollen, men på sommaren är det sjöräddning som gäller för mig. 

KyGy, det så kallade paradiset, stämmer nog. Här är en jättebra stämning mellan alla som är i huset. Om du behöver hjälp med vad som helst, så kom och ryck oss tutorer i ärmen, det är därför vi finns. Välkommen till skolornas paradis! 

Det var ärligt talat en av de bästa saker jag har valt att göra under min gymnasietid

Tutor från läsåret 2019-2020

Nicole Broman

Hej! jag heter Nicole Broman och är 16 år gammal (17 när ni kommer hit.)

Jag bor i Sjundeå city och spelar handboll i sif #winningteam. Jag tycker om att vara med mina vänner på fritiden. Min favoritsång är Bad Guy av Billie Eilish. 

Jag tycker om att gå i Kygy och är glad över att jag valde Kygy som gymnasium. Vi har en bra stämning med både lärare och studerande. Det är en mysig och trivsam skola. 

Om ni har något ärende så är det alltid bara att komma och tala. Hoppas ni trivs i Kygy och vi ses snart! 

Olivia Casén

Hejsan! Jag heter Olivia Casén och är 16 år gammal. Jag bor i Kyrkslätt och har bott här hela mitt liv. På fritiden brukar jag dansa, gymma och umgås med vänner. Före jag kom till KyGy så gick jag i Winellska skolan. 

Kyrkslätts gymnasium är en super skola, här får man vara sig själv och umgås med trevliga människor. I KyGy har vi en bra gemenskap och en bra stämning mellan lärare och studerande. Skolan är relativt liten men det skapar en mysig och hemtrevlig känsla. Kom gärna och ryck i ärmen om du har några frågor. Välkommen till KyGy!

Tutoråret har gjort mig mera öppen som person och fått mig att inse att människor är verkligen väldigt olika.

Tutor från år 2019-2020

Victoria Alopaeus

Hej! Jag heter Victoria Alopaeus och är 17 år gammal. På fritiden tycker jag om att vara med kompisar och att spela handboll i Sjundeå IF. Kygy är en mysig skola och vi har en bra gemenskap. Hoppas ni också kommer att trivas här!

Yolanda Berg

Hej, jag heter Yolanda Berg och är 17 år gammal. 

På fritiden brukar jag umgås med mina vänner och på vintern tycker jag om att åka snowboard och slalom.

Jag har bott i vackra Kyrkslätt hela mitt liv, så Kygy kändes som det självklara valet när det kom till att välja gymnasium. Jag är väldigt nöjd med att jag kom till Kygy, eftersom gemenskapen mellan eleverna och lärarna är bra. Jag valde även att gå företagarlinjen och det är något jag starkt rekommenderar till andra eftersom det hittills varit väldigt roligt.