Möt våra tutorer!

I Kyrkslätts gymnasium är vi måna om att alla trivs. Det är viktigt att våra nya ettor hittar sin plats i gemenskapen och får handledning i gymnasiestudierna.

Våra tutorer jobbar målmedvetet med ettorna men är också skolans ambassadörer på utbildningsmässor, föräldramöten mm. 

Tutoruppdraget är ett mångfacetterat hedersuppdrag som ger våra andra års studerande en möjlighet att lära känna både sig själv och andra.

Elin Ek

Hej! Jag heter Elin och är 17 år gammal. Största delen av mitt liv har jag bott i Kyrkslätt och gått sista året av högstadiet i Winellska skolan. På fritiden tycker jag om att umgås med mina vänner. Här i Kygy har vi bra stämning och flera trevliga lärare. Jag är mycket nöjd med mitt val av gymnasium och hoppas att ni trivs lika bra som jag!

Moritz Gustafsson

Hejsan Svejsan! Jag heter Moritz och är 17 år gammal. 

Jag är från ”The One And Only” Kyrkslätt och har haft äran att bo här hela mitt liv. Jag har gått i Winellska skolan från åk 4-9 och före det i Friggesby skola.

På fritiden brukar jag umgås med mina kompisar. Jag brukar också köra med mina eller kompisarnas mopeder.

Kyrkslätts gymnasium, eller Kygy, är en mycket bra plats för att hitta nya vänner, Kygy är fullt av bra lärare och studerande. I Kygy har vi bra (den bästa) gemenskapen och alla som kommer hit trivs!

Varendaste ett uppdrag vi har varit med i har varit roligt och känts viktigt.

Tutor från läsåret 2019-2020

Jirla Palm

Tjenare! Jag heter Jirla Palm och jag är 17 år gammal. Jag är social och gillar att hänga med kompisar. På fritiden sportar jag mycket, särskilt med fotboll.

Jag bor i Kyrkslätt så jag har lätt att ta mig hit men det går lika lätt att komma med kollektivtrafik 😉   Själv har jag gått i Winellska skolan från åk 1-9 och nu i Kygy. Studerande här har en bra relation till lärarna vilket gör det roligare att vara på lektionerna. Kygy uppnår sitt motto med att komma som du är och bli den du vill 🙂 

Kasper Pursiainen

Moi! Jag är Kasper Pursiainen och jag är 16 år (fyller 17 ganska snabbt efter att ni kommit hit). Jag har bott hela mitt liv här i Kyrkslätt och gått grundskolan i Winellska. På fritiden går jag på gym, umgås med vänner och helt enkelt njuter av livet 🙂 

Här i Kygy har vi en fin gemenskap bland både studerande och lärare, och stämningen är alltid på topp. Kygy är en mysig skola och jag tror ni kommer trivas riktigt bra här.

Jasper Ruisniemi

Moi! Jag heter Jasper Ruisniemi och är 17. Jag bor i Kyrkslätt och har bott här nästan hela mitt liv och gått i skolan här för det mesta. På fritiden spelar jag videospel och på sommaren seglar jag rätt ofta. Jag är också en stor landemänniska och tycker om att vara utomhus. Kompisar är jätteviktiga för mig samt min familj och hund. 

Kygy är en skola där alla är välkomna. Vi har en superbra gruppanda i skolan och det är viktigt för oss alla att det finns en bra fiilis i skolan. Man kan alltid rycka oss tutorer i ärmen om det är något, det är därför vi finns. Välkommen till Kygy!

Det var ärligt talat en av de bästa saker jag har valt att göra under min gymnasietid

Tutor från läsåret 2019-2020

Casper Sandfors

Morjens! Jag heter Casper Sandfors och är 16 år gammal. Jag har bott hela mitt liv i fina Evitskog. På fritiden spelar jag golf, går på gym, skidar slalom och umgås med mina vänner. 

Jag gick hela högstadiet i Winellska och valde sedan att komma till KyGy. Stämmningen är väldigt bra här i KyGy och och alla kommer bra överens. Lärarna är också jättetrevliga och roliga. Hoppas att ni kommer att trivas här, om ni behöver hjälp är det bara att komma och fråga. 

Carolina Troberg

Hej, jag heter Carolina men kalla mig gärna Karkki. Jag är 17 år och jag tycker om att skida slalom. Jag har bott hela mitt liv i Kyrkslätt och gått nästan hela min grundskola i Winellska. Jag tycker att Kygy är en bra skola för att vi har bra gemenskap och alla kommer överens med varandra.

Tutoråret har gjort mig mera öppen som person och fått mig att inse att människor är verkligen väldigt olika.

Tutor från år 2019-2020

Emmi Törmäkangas

Hejsan! Jag heter Emmi Törmäkangas och är 16 år gammal. Jag kommer från Sjundeå. På fritiden gillar jag att umgås med vänner och familjen. 

Jag tycker att Kygy är en bra skola eftersom att vi har en bra gemenskap mellan lärarna och eleverna. Kygy är en mysig skola och stämningen är alltid bra.  

Lotte Wikstedt

Halloj! Jag heter Lotte Wikstedt och är 16 år gammal när jag skriver det här men 17 när ni kommer till Kygy. Jag bor i vackra Kyrkslätt och har bott här hela mitt korta liv. På fritiden tycker jag om att vara med vänner och sporta.

Jag bytte från ett annat gymnasium till Kygy och tycker att det var ett fantastiskt val. Kygy är en liten och mysig skola, vilket är en stor orsak till gemenskapen mellan alla studerande och läraren. Välkommen till Kyrkslätts gymnasium!