Att vara eller inte vara…
student från Kyrkslätt gymnasium!

Grattis till valet av gymnasium! Du har fattat ett klokt beslut. Dina gymnasiestudier ger dig en god grund för fortsatta studier eftersom studierna är väldigt mångsidiga och allmänbildande. Våra arbetsmetoder ger dig färdigheter, som kommer att vara till stor hjälp under och efter gymnasiet.

Du kommer att märka att gymnasiestudier skiljer sig en del från dina studier i grundskolan. Framför allt kommer du att uppskatta friheten, och de ökade valmöjligheterna. Med den här friheten kommer också en hel del ansvar, vilket hjälper dig att växa och mogna under din gymnasietid. Vi är med dig hela vägen!

Fick du en studieplats hos oss?

De studerande som blivit antagna till Kyrkslätts gymnasium är varmt välkomna att ta emot platsen i gymnasiet.

Tors 15.6.         kl 12-18
Fre 16.6.           kl 9-13

Fastän man tar emot platsen elektroniskt får man gärna komma och stifta bekantskap med vårt nya skolhus och träffa rektor, studiehandledare och tutorer.

Speciellt viktigt är detta om man inte gjort val av studieavsnitt eller man vill ändra sina val.

Vår adress:
Wiksvägen 3, U-byggnad
02400 Kyrkslätt
(fi. Wiikintie 3, U-talo)

Välkommen!

Din första verktygslåda

Det är mycket att hålla reda på då du ska välja vart du vill fortsätta efter grundskolan. Vi hoppas att du ska ha nytta av de här länkarna. Ta gärna kontakt om det är något du undrar över. Vi hjälper så gärna!

Studieguide

Då du börjar dina studier hos oss kommer du varje år att få en personlig kalender, som innehåller en massa praktisk info om läsåret och studier hos oss. Läs årets guide här!